top of page
Sabrina Vermeulen Naakte waarheid Fotograaf 1.jpg

We leven in een enorm snelle maatschappij. Nieuwe ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op. Door de smartphone zijn we bijna altijd bereikbaar, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week. Een constante stroom van informatie en prikkels die onze hersenen moeten verwerken. De huidige samenleving maakt dat we constant in verbinding staan met wat er om ons heen gebeurd. Hierdoor bestaat het gevaar dat we uit verbinding gaan met onszelf om te voldoen aan de verwachtingen van de maatschappij en de andere.
 

Groeien naar je naakte waarheid is een foto serie die gaat over de zoektocht naar hoe je de connectie met jezelf en de natuur behoud in de huidige samenleving en hoe deze connectie je helpt om je authentieke zelf te kunnen zijn. Puur en naakt van alle verwachtingen van andere.

De serie is geïnspireerd door de natuur waar groei niet altijd direct zichtbaar is. En waarbij, wanneer iets sterft, dit een waardevolle bron wordt voor iets nieuws. Net als in de natuur kunnen wij mensen sterven terwijl we leven en groeien naar iemand anders.

Groeien naar je naakte waarheid

Sabrina Vermeulen Naakte waarheid  7.jpg

Groeien naar je naakte waarheid

Dit is het vervolg op de serie "Groeien naar je naakte waarheid". Voor deze fotoserie heb ik het element water gebruikt. Soms kunnen we ons overspoeld voelen door onze emoties. Ondergeduwd als een ruwe zee. Wanneer we dat gevoel toelaten en observeren, dat zien we dat er vaak een diepere boodschap onder zit

Het element water staat voor intuïtie, creativiteit en gevoel. Dit element wordt geassocieerd met het vrouwelijke omdat de intuïtie van een vrouw vaak meer ontwikkeld is dan die van een man. Het element water kan je ondersteunen wanneer je verwarde gevoelens ervaart. Dit element geeft je de kracht om weer op je intuïtie te vertrouwen. Het is het vloeibare element van alles wat leeft, en daarom symboliseert water gevoelens en emoties.

Love, Hope en Grief Fotografie

Sommige geliefden komen in ons leven, maar zullen niet blijven. Zij brengen een diepere boodschap wat ons uitnodigd tot een mystieke reis naar het innerlijke zijn. De leegte die bewuster wordt ervaart na het verbreken van de verbinding, zal tegelijkertijd een gevoel van al-eenheid geven. Je begint de op zichzelf staande eenheid in de onmetelijkheid van ons bestaan te begrijpen.

Het blad in deze fotoserie symboliseert de verbinding tussen twee dierbaren die losgelaten moet worden om beide verder te kunnen groeien.

Liefde, Hoop & Rouw

De duisternis laat je herrijzen

_H2C0531-bewerkt-bewerkt.jpg

Dit was een opdracht van Foto Academie waarbij ik een bepaald thema moest kiezen en elke les werd er een nieuw thema gegeven om te combineren met het thema dat ik had gekozen. Voor deze opdracht heb ik het thema depressie gekozen.

In Nederland krijgt bijna 20 procent van de volwassenen (18-64 jaar) op een bepaald moment in hun leven te maken met een depressie. Depressie wordt vaak weinig begrepen omdat het van buitenaf niet zichtbaar is en daardoor lijden veel mensen in eenzaamheid. Met deze fotoserie heb ik geprobeerd het gevoel van depressie in beeld te brengen en daarmee probeer meer begrip te creëren voor deze psychische aandoening

 

Met de titel “De duisternis laat je herrijzen” probeer ik de focus te weerleggen naar hoop. Ik geloof dat we soms in ons leven moeilijke momenten moeten doormaken om daar uiteindelijk sterker van te groeien.

bottom of page