top of page

Mijn huis is in mijn hart gaan wonenMijn huis is in mijn hart gaan wonen.


Het is mobiel, compact en zolang het klopt is het altijd bij mij. De natuur is mijn achtertuin en voortuin tegelijk. Ze bevat bergen, zeeën en bossen. Ongeremd en grenzeloos. Soms zijn we opgesloten, omsierd door vier muren. Ik merk dat het dan moeilijker is mijn hart te dragen. Het is een drukkend gevoel op mijn borst. Soms bonkt ze zo hard en lijkt te zeggen, laat mij los, laat mij gaan. Zodra we de buitenlucht in stappen slaakt ze een diepe zucht. Het opent zich. Ontvouwt en ontvangt.


Iedereen is welkom, in mijn huis en in mijn hart.


Dit was een tekst die ik 2018 in vijf minuten schreef toen ik in de trein zat. De woorden kwamen alsof mijn onderbewuste mijn stem had geleend. Toen het af was, las ik het nog een keer. Ik begreep meteen wat me te doen stond. Ontslag nemen en reizen. Niet perse om plekken te zien of highlights af te tikken, maar mensen te ontmoeten. Dat is wat ik heb gedaan en ik ben ontzettend dankbaar dat ik heb geluisterd naar die innerlijke stem. Nog steeds is de buitenlucht de plek waar ik me thuis voel.


Ondertussen woon ik niet meer in een busje, maar in mijn eigen appartement met de zee als mijn achtertuin. Als er iets is waar ik gelukkig van wordt, dan is het de natuur. Naast de natuur vind ik het fijn om mij met mensen te verbinden. Ik ben dankbaar voor een ieder die ik zo dicht in mijn hart draag. Maar ook de onbekende die langzaam steeds bekender worden.


In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat je voor geluk niet naar de andere kant van de wereld hoeft te vliegen. Maar als je jezelf daar voor openstelt, dan is het bij jou om de hoek te vinden. Waar je ook bent! En zo draag je je huis in je hart, waar je ook bent!


I - S E A Y O U Photography & Poetry inspired by and dedicated to sea

31 weergaven2 opmerkingen

2 Comments


Prachtig Sabrina 🧡🙏❤ Wat een bijzonder verhaal! En wat een inspirerende mooie meid ben jij !! Ik heb zin om je portret te schilderen met veel AQUAMARIJN en ORANJE. Zo stralend💥💠

Like

Wat een mooie tekst en wat een zelfbewustheid straalt daar uit. Los van jouw schrijvers talent. waarvan ik denk dat jij dat zeer zeker hebt, ben je zelf sterk sociaal verbonden met bekende en nog onbekende mensen en gebeurtenissen die jouw levenspad kruisen en waarvan je mooie en vernieuwende foto’s maakt. Ik heb dat zelf mogen ervaren. Doe wat je hart je ingeeft en, inderdaad zoals er een gezegde is, “wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd”. Ik ben blij voor het moment dat ik je op het strand tegen kwam, daar waar jij het liefst bent. Je hebt een mooi en goed hart met daarin een prachtig huis waar de deur voor iedereen open staat. Wees…


Like
bottom of page