top of page

Kunstfotografie, expositie Dokzaal Amsterdam


De kunstfotografie is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Het begon eigenlijk vorig jaar toen ik mij aanmelden voor de deelname aan "Pakje Kunst"'. Pakje Kunst® is een initiatief waarbij lokale kunstenaars op een laagdrempelige manier onder de aandacht gebracht worden in de eigen regio. Zo krijgt de koper toegang tot het kunstaanbod in de regio.


Via die weg leerde ik Irene Bernardt kennen. Een Zandvoorse fotograaf die mij uitnodigde voor een groepstentoonstelling met Sint Lucas Kunstenaarsvereniging. Zo exposeerde ik afgelopen november mijn fotoserie "Missing Pieces", die gaat over de zoektocht naar delen van mijzelf. Door mijn vader te ontkennen, ontkende ik ook een deel van mijzelf. Het liefste keek ik er niet naar, draai ik mij om en kijk ik naar wat ik nu heb opgebouwd. Maar op wat zou dat leven gebouwd zijn als ik een deel van mijzelf zou ontkennen?Tijdens de expositie in november kreeg ik veel mooie reacties. Nadien ben ik door de ballotage gekomen van de kunstenaarsvereniging en sinds januari j.l. (2024) ben ik lid van deze kunstenaarsvereniging. Ik vind het fijn om met andere kunstenaars te sparren over ons werk. Door naar andermans werk te kijken en te leren over hun afwegingen, overwegingen en creaties leer ik te kijken over de grenzen van mijn eigen medium. Het verbreden van mijn blik helpt mij weer in het creëren van nieuw werk.


Afgelopen periode ben ik zo bezig geweest rondom een nieuw onderdeel van de fotoserie "Missing Pieces", welke de term "Schaduw Werk" draagt. De afgelopen jaren ontdekte ik dat het proces van beeldcreatie net zo belangrijk is als het eindresultaat. De donkere kamer (Doka) vormt een bijzondere parallel met het thema "Schaduw Werk". Juist vanuit het duister, het schijnbare "niets'', ontspringt een beeld, als een metafoor voor de ontwikkeling en acceptatie van onze eigen schaduwen.


In de beelden heb ik geprobeerd niet alleen momenten te vangen, maar ook de nuances van de menselijke ervaring.In november 2024 staat er opnieuw een expositie op de planning. Daar zal ik wederom nieuw werk presenteren in lijn met boven beschreven thema's. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe exposities? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page