top of page

Parallelle lijnen

Deze foto's waren het begin van een samenwerking met Mark, een vriend in Australië.


Het project heette "Parallelle lijnen", wat kan worden gedefinieerd als "twee lijnen in hetzelfde vlak die zich op gelijke afstand van elkaar bevinden en elkaar nooit ontmoeten". Met dit idee van scheiding in gedachten, ondanks de lockdown en reisbeperkingen, besloten Mark Richardson (Australië) & Sabrina Vermeulen (Nederland) te werken aan een interactief samenwerkingsproject. Het project is gemaakt rond de zonsopgang en zonsondergang als een symbolische vertaling van de tijd die verstrijkt, waarbij de definitie van tijd, zijn en synchroniciteit in twijfel wordt getrokken.


Dit meerlagige en interactieve project bestaat uit twee video's van dertig minuten; de zonsondergang in Nederland en de zonsopgang in Australië, geschoten op overeenkomstige tijdstippen, twaalf uur uit elkaar. Deze video's worden geprojecteerd over 120 foto's, 60 van elke video genomen met tussenpozen van 30 seconden. Dit creëert paren afbeeldingen met bijpassende maatsoorten (bijv. 06:51:00 en 18:51:00), gemaakt als ansichtkaarten, die mensen worden aangemoedigd om te kopen ($ 10/paar) en naar iemand te sturen die het verst van hen. Het resulterende wereldwijde netwerk van deelnemers, zowel afzenders als ontvangers, wordt verder aangemoedigd om deel te nemen door de QR-code op de achterkant van de ansichtkaart te gebruiken om zich te registreren voor een interactieve talk van artiesten en deelnemers.


Sabrina over het project:

Ik vroeg me af of het mogelijk was om te reizen zonder te vertrekken, om verder te gaan dan plaatsen zonder een echt bezoek. Ik begon uit te zoeken wat reizen echt voor mij is, en het gaat eigenlijk om de mensen die ik ontmoet, de verhalen die we delen en om overeenkomsten te vinden in anderen met een heel andere achtergrond. Ondanks de lockdown hier in Nederland, vond ik nieuwe manieren van reizen. In november 2020 belandde ik in een dichtgetimmerde strandtent, wat het dichtst in de buurt kwam van "Van Life" dat ik in Australië had. En daarmee heb ik zoveel nieuwe vrienden ontmoet. Ik nam contact op met Mark om te vragen of hij zin had in een samenwerking. Hij deed zijn eigen zonsopgangproject en we kwamen er na een telefoontje achter dat de zonsopgang en zonsondergang in Nederland over drie dagen exact twaalf uur uit elkaar zouden liggen. Het hele project is organisch voortgekomen uit de video die we hebben gemaakt.

In samenwerking met Mark Richardson16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

留言


bottom of page